Oranjebraderie

2018

De bruto opbrengst Oranjebraderie Dorpskerk bedroeg in 2018 maar liefst €10.147,–. Heel veel dank aan de bezoekers en de vele plaatselijke ondernemers die het Rad van Fortuin met prijzen hebben gesponsord.

Er was weer genoeg te doen dit jaar: het Rad van Fortuin met fantastische prijzen, kinderboerderij en spelletjes. Ook de consumpties ontbraken niet: oliebollen, pannenkoeken, patat, dropkraam en gezellig wat drinken in en rondom Het Trefpunt in het laantje achter de kerk.

Het resultaat van de Oranjebraderie komt geheel ten goede aan het behoud van de Dorpskerk, waar de Protestantse wijkgemeenten Ichthus en Ontmoetingskerk gebruik van maken. Fijn dat bezoekers en de plaatselijke ondernemers hebben bijgedragen aan het behoud van het oudste monument van Maarssen. Zie ook het bericht op RTV Stichtse Vecht.

Voor de foto’s klik hier.

Sponsors

Vele ondernemers uit Maarssen, maar ook uit Breukelen en zelfs Dokkum hebben in 2018 de Dorpskerk Open Monumentendag en/of Oranjebraderie 2018 gesponsord. De diensten/tegoedbonnen of artikelen die worden gesponsord worden bij het Rad van Fortuin tijdens de Oranjebraderie op Koningsdag als prijzen uitgereikt. Tijdens de Open Monumentendag op 8 september 2018 hebben Bakkerijk Olink, Bonhof Bloemen, Studiebegeleidings Instituut Douma, Galerie Pygmalion, Jongeling Numismatic Consultancy, Schulp Verssappen (Breukelen) en Fortuin (Dokkum) een bijdrage geleverd. Bedrijven die ook een steentje willen bijdragen aan de Dorpskerk kunnen voor de Dorpskerk Oranjebraderie contact opnemen met Rianne Kruit, e-mail: rianne.kruit@hotmail.com. Voor de complete lijst Dorpskerk sponsors 2018 klik hier.


2017

Koningsdag, donderdag 27 april 2017, is van 10:00 – 16:00 uur de jaarlijkse Oranjebraderie Dorpskerk weer gehouden. Met dank aan de vele sponsors/ondernemers uit Maarssen voor het Rad van Fortuin en de inzet van vele vrijwilligers van wijkgemeenten Ichthus en Ontmoetingskerk was de bruto opbrengst, bestemd voor het behoud van de monumentale Dorpskerk, dit jaar €9.800,–.
De Dorpskerk-oliebollen en ander lekkers en drinken bij Het Trefpunt hadden weer gretig aftrek en de lammetjes trokken ook dit jaar weer vele jonge en oude bezoekers. Voor meer foto’s klik hier.


2016

De Oranjebraderie op Koningsdag 27 april 2016 heeft het schitterende resultaat van bruto bijna € 12.000,– opgebracht! Veel vrijwilligers van wijkgemeenten Ichthus en Ontmoetingskerk zijn hier vooraf al dagen mee bezig geweest.

Op Koningsdag was het bij de Dorpskerk en Het Trefpunt aan de Kerkweg een drukte van belang. Lammetjes, kinderspelen en Het Rad van Fortuin trokken veel bezoekers. Ook de verkopers van drop, boeken, handgemaakte kaarten, prullaria en planten deden goede zaken. Veel mensen kwamen met oude munten/sieraden naar taxateur Hans Jongeling. De oudst meegebrachte munt kwam uit de 17e eeuw.

Ook veel belangstelling was er, nieuw dit jaar, voor de verkoop van ansichtkaarten en (drone)foto’s van de Dorpskerk en Maarssen. Prima eten en drinken waren volop te verkrijgen in en bij Het Trefpunt: hamburgers, friet, pannenkoeken, koffie met appeltaart, bier en Schulpsappen. De bekende “Dorpskerk-oliebollen” waren om 13:00 uur zelfs al uitverkocht.

De opbrengst van de Oranjebraderie is geheel bestemd voor het behoud van de Dorpskerk.
Ook de Open Monumentendag van 10 september 2016 is door verschillende bedrijven gesponsord. Alle sponsors/ondernemers hartelijk bedankt hiervoor! Voor de logo’s van de sponsors klik hier. Voor de overige foto’s klik hier.

Taxeren oude munten

Tijdens de Oranjebraderie Dorpskerk konden dit jaar oude munten worden getaxeerd. Ook was er een prijsvraag: “Hoeveel munten zitten er in de pot” en “Wie bezit de oudste munt in Maarssen?” Register Taxateur Hans Jongeling uit Maarssen was hiervoor aanwezig. Mensen die nog gouden tientjes, zilveren guldens of een muntverzameling hadden liggen kwamen naar de Oranjebraderie en hoorden wat deze nog waard waren!
Info: info@numisconsult.nl of tel. (06) 479 63 366.


2015

Op Koningsdag 2015 organiseerde de braderiecommissie van de Protestantse wijkgemeenten Ontmoetingskerk en Ichthus de jaarlijkse Oranjebraderie. Bijna 100 ondernemers, veelal uit Maarssen, hebben de Oranjebraderie gesponsord. De opbrengst van de Oranjebraderie – grotendeels bestemd voor het onderhoud van de Dorpskerk – is bruto ruim € 13.000,– (een stijging van maar liefst 25% ten opzichte van vorig jaar). Voor een aantal foto’s klik hier.

Genieten van de lente op de Oranjebraderie

In en om de Dorpskerk en het Trefpunt werd op Koningsdag 2015 de jaarlijkse Oranjebraderie gehouden.
Nieuw was dat in de “wei” van de pastorie van ds. G.J. Codée een schaap en vier lammetjes te bewonderen waren van de boerderij van gemeenteleden Egbert en Boukje de Graaff.
Zie ook: RTV Stichtse Vecht