Concerten

In de Dorpskerk worden met enige regelmaat concerten gehouden. Ook in het naastgelegen Trefpunt vinden concerten plaats. Hieronder een aantal voorbeelden.

Bent u geïnteresseerd om een concert in de Dorpskerk te houden? Neem dan contact op via deze link (Nog invullen)

Kerstconcert Lions 2018

Vrijdagavond 14 december 2018 organiseerde de Lions Club Maarssen het jaarlijkse (14e) Kerstconcert in de Dorpskerk. Het concert werd dit jaar verzorgd door Vreeland Vocaal, Juliëtte Stolze (dwarsfluit) en Peter de Vries (piano), Mike Boddé en Royal Axe specialties. Na afloop was er een gezellig samenzijn in Het Trefpunt. De opbrengst van het Kerstconcert Lions 2018 is geheel bestemd voor het Johannes Hospitium te Vleuten. Vrijdag 14 dec. 2018 was het tevens Lichtjesavond in Maarssen-Dorp met de Lichtjesmarkt (Kerstmarkt met soep en brood en verkoop kerststukjes/-artikelen) van wijkgemeente Ontmoetingskerk in kerkcentrum Open Hof (Kerkweg 60).


Kerstconcert Lions 2017

Vrijdagavond 15 december 2017 organiseerde de Lions Club Maarssen het jaarlijkse Kerstconcert in de Dorpskerk.
Het concert werd verzorgd door het ensemble “Barok langs de Vecht”, winnaars van de Cultuurprijs Stichtse Vecht 2013, The People Chorus dat gospels ten gehore zal brengen en Pim Wittenberns’ Big Band, in samenwerking met talent uit de regio. De ontvangst was op het plein voor de Dorpskerk vanaf 19:00 uur met vuurkorven en een glaasje glühwein. De deuren gingen open vanaf 19:30 uur, het concert begon om 20:00 uur en na afloop was er een gezellig samenzijn in Het Trefpunt. De opbrengst van het Kerstconcert Lions 2017 (11.500,– euro) is geheel bestemd voor het Johannes Hospitium te Vleuten.


Kerstconcert Lions 2016

Vrijdag 16 december 2016 was in de Dorpskerk het jaarlijkse Lions Kerstconcert.
Ruim 400 verkochte kaarten zorgden voor een druk bezocht en prachtig Kerstconcert. Deze editie van het Kerstconcert was een muzikale reis in de tijd en langs verschillende landen en continenten. Met wereldmuziek in de beste zin van het woord zorgden de musici met heel eigen combinaties van instrumenten al voor kerstsfeer. Tevens demonstreerden ze daarmee hoe met muziek een verbinding tot stand gebracht kan worden tussen uiteenlopende culturen. De inkomsten van het concert bestaan uit toegangskaarten, bijdragen van sponsors en donateurs. Ook dit jaar werd de opbrengst (recordbedrag van 14.000,– euro) VARnws geschonken aan het Johannes Hospitium te Vleuten.
Na afloop was er een gezellige meet & greet in Het Trefpunt.


Johannes Passion in Het Trefpunt

Woensdagavond 12 april werd in Het Trefpunt (Kerkweg 21) de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach ten gehore worden gebracht. Het is een heel bijzondere en ontroerende uitvoering, waarbij koor en solisten de teksten niet ‘passief’ zingen, maar ook met handelingen en gebaren hun betrokkenheid bij het Evangelie uitbeelden. Een toelichting plus de tekst van de indrukwekkende Johannes Passion kon via de mail worden opgevraagd bij Anne Post (annepost@tele2.nl). De avond begon (direct na de vesper in de Dorpskerk) om 20:00 uur en eindigde rond 22:00 uur.